Pārlekt uz galveno saturu

Karaliskā botāniskā dārza pārstāvju vizīte Dārzkopības institūtā

Šonedēļ Latvijā viesojās Karaliskā botāniskā dārza (Kew Gardens) pārstāvji, lai savai pasaules slavenajai kolekcijai pievienotu septiņas unikālas, Latvijā selekcionētas ceriņu šķirnes, kā arī vairākas citas Latvijā radītas augu šķirnes. Ceriņus un citus augus Karaliskajam botāniskajam dārzam dāvāja Dārzkopības institūts Dobelē.

Vizītes laikā Karaliskā botāniskā dārza direktors Ričards Deverells un tā Dārzkopības, apmācību un ekspluatācijas direktors Ričards Barlejs iepazina gan Rīgas parkus un dārzus, gan apmeklēja Dārzkopības institūtu Dobelē. Dāvinājumā no institūta Karaliskais botāniskais dārzs saņēma septiņas unikālas Latvijā selekcionētas ceriņu šķirnes.

Karaliskais botāniskais dārzs, kas atrodas Londonā, gadā uzņem ap 2 miljoniem apmeklētāju. Tā kolekcijā ir desmitiem tūkstošu augu un sēņu šķirņu no visiem pasaules reģioniem. Karaliskais botāniskais dārzs ir viens no lielākajiem un zināmākajiem botāniskajiem dārziem pasaulē, kas dod nozīmīgu ieguldījumu augu un sēņu zinātniskajā izpētē, sabiedrības informēšanā un izglītošanā par dabas daudzveidību un rūpējas par izzūdošo šķirņu un sugu saglabāšanu.

Fotogrāfiju autors: Agris Šiliņš