Pārlekt uz galveno saturu

"Zinātne veido mūs" - "Zinātnieku nakts 2018" aktivitātes Dārzkopības institūtā

Turpinot tradīcijas, arī šogad, 28. septembrī "Zinātnieku nakts 2108" pasākumu programmā piedalījās  Dārzkopības institūts, piedāvājot dažādas izzinošas aktivitātes no pulksten 13.00 - 21.00. Šī gada tēma bija "Zinātne veido mūs".

Zinātkārajiem pasākuma apmeklētājiem bija iespējas uzzināt par Latvijas selekcionāru ieguldījumu dārzkopībā, par metodēm, iekārtām laboratorijās un pārstrādē, un kas ir mainījies laika gaitā. Zinātnieku nakts aktivitātēs piedalījās dažāda vecuma apmeklētāji un interesenti. Paši mazākie apmeklētāji, kopā ar mammām izdalīja DNS, kā arī uzmanīgi klausījās stāstus par Latvijā selekcionēto ābolu un plūmju šķirņu izstrādi. Pieaugušie vairāk interesējās par vēstures faktiem, metodēm un tehnoloģijām, savukārt bērni iemācījās izdalīt DNS, kā arī izzināja augu evolūcijas teoriju. Visi apmeklētāji, kas piedalījās "Zinātnieku nakts" aktivitātēs, saņēma dāvanu – Dārzkopības institūta izaudzētu ābolu. 

Pasākums "Zinātnieku nakts 2018" ir rīkots sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Valsts izglītības attīstības aģentūru un Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Zinātnieku nakts vienlaikus norit visās Eiropas Savienības valstīs, ļaujot maksimāli plašam interesentu lokam ielūkoties jaunākajos zinātnes sasniegumos un procesos.

“Eiropas Zinātnieku nakts pasākumu programma tiek finansēta Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 projekta NIGHTLV-2018-2019  (granta līguma nr.819129) ietvaros.”