Pārlekt uz galveno saturu

"Ābolu svētki 2018" Dārzkopības institūta P.Upīša ceriņu dārzā pavadīti

Šogad "Ābolu svētki 2018" norisinājās 6. oktobrī un pirmo reizi Dārzkopības institūta P. Upīša dārzā. Jau tradicionāli,7. gadu pēc kārtas "Ābolu svētkos" tiek pasniegts augļkopības nozares augstākais apbalvojums "Ābolu ordenis". Šogad "Ābolu ordeni" saņēma Dārzkopības institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētāja, institūta vadošā pētniece Dr. biol. Edīte Kaufmane. 

Ābolu svētku apmeklētāji dienas garumā varēja izkustināt kājas dažādās sportiskās aktivitātēs un spēlēs, izmēģināt spēkus šaha spēļu laukumā un ābolu labirintā, izbaudīt ābolu ēdienus un gardumus, ko bija sarūpējuši - restorāns "Zoltners" un Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas audzēkņi. Par svētku noskaņas garastāvokli gādāja jautrais ansamblis "Tandems trijatā".

#ĀboluSvētki #Āboli #DārzkopībasInstitūts #DobeleDara #Dobele #RudensSvētki #Interreg #InterregLatviaLithuaniaProgramme

Ābolu diena norisinājās projekta "Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts (Heritage Gardens)" ietvaros. Projekts tiek īstenots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu.