Pārlekt uz galveno saturu
pasakums
Sākas
Beidzas
Vieta
LVM vēstniecība, Vaiņodes iela 1, Rīga

2018. gada 18. oktobrī aicinām ikvienu apmeklēt Latvijas valsts mežu vēstniecību Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un uzzināt jaunākos Dārzkopības institūts veikto pētījumu rezultātus un piedāvājumu gan dārzu kopējiem, gan augļu un to pārstrādes produktu patērētājiem. 

Pasākuma programmā:

10.00-15.00 – iespēja nodegustēt un iegādāties dažādu šķirņu ābolus, bumbierus, kā arī plašu veselīgu, institūtā radītu augļu produktu klāstu: bumbieru, ķiršu, smiltsērkšķu, jāņogu sulas; krūmcidoniju, upeņu, smiltsērkšķu, ērkšķogu-plūmju, krūmcidoniju-zemeņu sīrupus; augļu tējas; dažādu sukāžu asortus (krūmcidonijas, ķirši, ērkšķogas, zemenes, pīlādži, plūmes), un augļu, ogu spiedpalieku pulverus (upeņu, dzērveņu, aveņu).

12.45 līdz 14.00 – Dārzkopības institūts zinātnieču – Edītes Kaufmanes un Dalijas Segliņas lekcijas, kuru laikā varēs noskaidrot visu interesējošo par augļu koku audzēšanu, kopšanu, šķirņu izvēli.

Dr. biol. Edīte Kaufmane ilgus gadus bijusi Dārzkopības institūta direktore, šobrīd vada institūta zinātnisko darbu, specializējusies plūmju, aprikožu un krūmcidoniju selekcijā un audzēšanas tehnoloģiju izstrādē, ir vairāku grāmatu līdzautore un daudzu rakstu autore. Līdzdarbojas Dārzkopības institūta izdotā elektroniskā žurnāla “Profesionālā dārzkopība” sagatavošanā (6 numuri pieejami http://fruittechcentre.eu/lv/).

Dr. sc. ing. Dalija Segliņa ir institūta vadošā pētniece, Pārstrādes un bioķīmijas nodaļas vadītāja. Darbs saistīts ar augļaugu šķirņu piemērotības izpēti dažādiem pārstrādes veidiem, jaunu produktu un pārstrādes tehnoloģiju izstrādi, kā arī dārzaugu pārstrādes blakusproduktu (spiedpalieku, lapu, dzinumu u.c.) izmantošanas iespēju izpēti inovatīvu produktu izstrādei. Ir vairāku grāmatu līdzautore un daudzu rakstu autore.

Pievienots 16/10/2018
Portāla administrators