Pārlekt uz galveno saturu

Ieskats 6. oktobra seminārā "Augļu un ogu šķirņu piemērotība dažādiem pārstrādes produktu veidiem"

Seminars

Attēla autors: No DI arhīva

6. oktobrī interesenti tikās Dārzkopības institūtā seminārā "Augļu un ogu šķirņu piemērotība dažādiem pārstrādes produktu veidiem" projekta "Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts (Heritage Gardens)" ietvaros, kur Dārzkopības institūta vadošā pētniece Dalija Segliņa pastāstīja par augļu un ogu bioķīmisko sastāvu un tā atšķirībām atkarībā no šķirnes un to piemērotību dažādiem pārstrādes veidiem. 

Liela uzmanība tika vērsta uz sukāžu gatavošanas pamata tehnoloģijām, izejvielu pirmapstrādi, smalcināšanas iekārtām, žāvēšanas paņēmieniem un iekārtām, kā arī par sukāžu kvalitatīvajiem rādītājiem un faktoriem, kas tos ietekmē. Pēc lekcijas semināra dalībnieki iepazinās ar institūtā esošajām pārstrādes iekārtām un tehnisko aprīkojumu. 

Seminars

Seminars

Projekts tiek īstenots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

Pievienots 08/10/2018