Pārlekt uz galveno saturu

"Sējējs 2018" balvu par mūža ieguldījumu saņēma Dr. agr. Māra Skrīvele

Apbalvojums

Attēla autors: No DI arhīva

Septembra nogalē VEF kultūras pilī, Rīgā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un valsts augstākās amatpersonas sveica Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2018” laureātus.

Konkurss “Sējējs” ir Zemkopības ministrijas rīkots ikgadējs pasākums ar mērķi noteikt labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā, parādīt dažādu īpašuma formu saimniekošanas iespējas, rosināt lauku iedzīvotājus sakopt apkārtējo vidi, atzīmēt jaunās paaudzes sasniegumus un popularizēt zinātnes atziņas. Konkurss “Sējējs” tiek rīkots katru gadu, un laureāta gods Latvijas lauku ļaudīm ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem apbalvojumiem un ir paliekošs notikums ikkatra zemes kopēja atmiņā.

Šogad konkursa balvu par mūža ieguldījumu saņēma viena no mūsu institūta dibinātājām, ilggadīga vadošā pētniece, zinātniskās padomes vadītāja, šobrīd - emeritētā zinātniece  Dr. agr. Māra Skrīvele.  Māra saņēma balvu par mūža devumu augļkopības nozarei un zinātnei. Viņa ir komercaugļkopības mūsdienu izpratnē pamatlicēja un attīstītāja Latvijā. Savas zinātniskās darbības laikā M. Skrīvele publicējusi ap 270 zinātniskos un populārzinātniskos darbus. Liels ir viņas ieguldījums jaunās augļkopju paaudzes izglītošanā. Lielā mērā tieši Māras nopelns ir tas, ka smagajos pārmaiņu gados Upīša dārzs netika privatizēts, izzāģēts, bet uz tā bāzes tika izveidota zinātniska iestāde, kuras vārds šobrīd skan tālu aiz Latvijas robežām.

Attels

Attēlā: Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedz balvu Dr. agr. Mārai Skrīvelei

Pievienots 17/10/2018