Pārlekt uz galveno saturu

Izdota rokasgrāmata tūrisma uzņēmējiem “Vēsturiskais un mūsdienu dārzs”

Rokasgramata

Attēla autors: No DI arhīva

Joprojām aktīvi norisinās darbs projektā “Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts” (Heritage Gardens, LLI-181), kura ietvaros paredzēts izdot vairākus informatīvus materiālus. Šobrīd projekta partneris lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” ir izdevis rokasgrāmatu tūrisma uzņēmējiem “Vēsturiskais un mūsdienu dārzs”, kas pieejama drukātā veidā “Lauku ceļotāja” birojā un elektroniskā versijā  https://www.celotajs.lv/cont/publ/RokasgramataDarzi2018/pdf/RokasgramataDarzi2018_lv.pdf, kurā atradīsiet informāciju un padomus par to, kā sagatavot dārzu apmeklētājiem, par vēsturiskajiem dārzaugiem un to šķirnēm, dārza kopšanu u.c

Tāpat jau ir iespējams iepazīties ar “Lauku ceļotājs” izstrādātajiem 7 tūrisma maršrutiem Latvijā un Lietuvā: https://www.celotajs.lv/lv/c/brand/heritagegardens, kuros ietverti vēsturiskie dārzi. Paralēli norisinās aktīvs darbs pie bukleta “Senas Latviešu un Lietuviešu ēdienu receptes mūsdienīgā izpildījumā” un brošūras, kurā būs apkopoti vēsturiskie dārzaugi un to šķirnes Latvijā un Lietuvā.

Projekts „Tradicionālo augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu šķirņu un produktu atjaunošana: vēsturisko dārzu tūrisms” tiek īstenots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam ietvaros ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Kopējais projekta budžets visiem iesaistītajiem projekta partneriem ir 830 733.23 eiro, no tā 706 123.23 eiro ERAF finansējums.

Šis raksts ir sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par tā saturu pilnībā atbild Dārzkopības institūts, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālu nostāju.

Pievienots 02/12/2018