Pārlekt uz galveno saturu

5. oktobrī - tradicionālie ražas svētki Dobelē - Ābolu svētki!

Ābolu svētki

Attēla autors: No DI arhīva

2019. gada 5. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Dārzkopības institūta dārzā norisināsies Dobeles Ābolu svētki. Jau astoto gadu Latvijas sulīgākais festivāls pulcēs novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, lai piedāvātu labāko, kas nācis no Dobeles novada. Šīs ražas svinības būs izglītojoši izklaidējošs kultūras pasākums, kurā ābolu tematika ieņems goda vietu gan sporta un prāta aktivitātēs, gan atrakcijās maziem un lieliem, gan dzīvespriecīgā izklaides un muzikālajā buķetē, gan arī dārzkopības ekspertu ekskursijās un konsultācijās.

 

Akcentējot Latvijas zinātnieku nozīmīgo ieguldīju augļkopības attīstībā, Dobeles Ābolu svētkos, plkst. 12.00 jau 8. reizi tiks pasniegts augļkopības nozares augstākais apbalvojums – “Ābolu ordenis.”

Pirmo reizi Ābolu svētkos, no plkst. 11.00 līdz 14.00 norisināsies "Lietpratēju īsprezentācijas", kurās nozares eksperti un speciālisti stāstīs par jaunākajām tendencēm sajūtu mārketingā, saudzīgā un rūpīgā attieksmē pārtikas lietošanā, reģionālā tūrismā un atklās Edamame jeb dārzeņu sojas kā funkcionālās pārtikas nezināmās puses. Īsprezentācijas notiks Dārzkopības institūtā, P. Upīša memoriālajā muzejā. 

Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas sadarbības projekta ietvaros būs iespēja nobaudīt katras dalībvalsts tipiskākos sezonālos produktus un ražojumus. Kopumā 60 dažādi zaļās lauksaimniecības pārstāvji rādīs pārstāvētās valsts produktu daudzveidību.

Svētku dalībniekus izklaidēs latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele”, stand-up komiķi “Comedy Latvia”. Par sportiskajām aktivitātēm rūpēsies sporta kluba “Gold barbell” komanda, savukārt par gardēžu labsajūtu rūpēsies īpaši Ābolu svētkiem izveidota pop-up virtuve, kurā valdīs restorāna “Zoltners” pavāri un kroga “Māsa” darbinieki.

Svētku apmeklējums ir bez maksas!

Svētkus rīko: Dobeles pilsētas kultūras nams, Dārzkopības institūts, Dobeles Amatu māja,
Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs
Svētkus atbalsta: Dobeles novada pašvaldība, Dobeles Dzirnavnieks, Baltic Candles Ltd., Seal, Mājai un dārzam, Dobeles novada patērētāju biedrība.

Pievienots 24/09/2019