Pārlekt uz galveno saturu

Ogu un augļu biezsulas un biezeņi

RUD

2011. gadā sadarbībā ar SIA "Latekofood" tika izstrādātas receptes augļu un ogu biezeņiem, sulām-biezsulām zīdaiņiem, kas pazīstami ar zīmolu "Rūdolfs". 2014. gadā sadarbībā ar LLU PTF iekļūts TOP 10 zinātnes sasniegumos.

Laika periodā no 2011. līdz 2013. gadam sadarbībā ar SIA "Latekofood" tika izstrādātas receptes augļu un ogu biezeņiem, sulām-biezsulām zīdaiņiem, kas pazīstami ar zīmolu "Rūdolfs". Pētījumu gaitā atlasītas Latvijā audzētas augļu un dārzeņu šķirnes ar augstu bioloģiski aktīvo vielu saturu, kas piemērotas šādu produktu ražošanai. Kā inovācija pirmo reizi receptūrās iekļauti smiltsērkšķi, ko līdz šim neviens uzņēmums nav izmantojis. Produktu klāsta paplašināšana tika veikta LLU PTF, izstrādājot biezeņus ar gaļas, zivju un piena piedevām, kā arī jaunumu – desertus.

Dārzkopības institūts un LLU PTF zinātniskie pētījumi un praktiskās izstrādnes ir risinājums bioloģisko saimniecību ekonomiskai attīstībai, radot jaunu segmentu pārtikas rūpniecībā. Šis darbs augstu novērtēts un 2014. gadā iekļūts TOP 10 zinātnes sasniegumos.
 

 

Pievienots 11/01/2020