Pārlekt uz galveno saturu

Mediju pārstāvji klātienē iepazinās ar projektu "Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts (Heritage Gardens)"

Mediju brauciens

Attēla autors: No DI arhīva

20. septembrī Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku Ceļotājs" un Dārzkopības institūts iepazīstināja mediju pārstāvjus ar Interreg Latvia - Lithuania Programme projektu "Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts (Heritage Gardens)".

Brauciena ietvaros preses pārstāvji iepazinās ar Dārzkopības institūta darbību, teritoriju un degustēja institūtā radītos gardumus.

Nākamā brauciena pietura bija zemnieku saimniecība "Vilki" Jelgavas novadā, kur dzimtas mantinieki saimnieko jau no 1933. gada. Saimniecība piesaista ar krāšņo un interesanto augu daudzveidību, ko var iepazīt izveidotajā dendrārijā un kas arvien tiek paplašināts. Saimniecībā ir arī sens augļu dārzs.

Vilki

Tālāk ceļš veda uz vienu no senākajām muižām Zemgalē - Berķenes muižā, kur saimnieki aizrāva ar stāstiem par muižas vairāk nekā 500 gadu seno vēsturi, dažādiem liktenīgiem pavērsieniem jauno saimnieku ceļā uz muižas atjaunošanu, kā arī baudīt brīnišķīgu atjaunotās muižas iekārtojumu un apkārtni.

muiza

Brauciens noslēdzās ar Blankenfeldes muižas dārza apmeklējumu. Dārzam ir raksturīgas senās plūškoku un citu augļu koku audzes. Muižā ir iespējams nobaudīt un iegādāties pašu dabiski ražotu produkciju no muižas teritorijā augošiem augļiem un dārzeņiem. Taču produktu īpašā vērtība ir plūškoks, kas tiek izmantots dažādos veidos - augļi kā kā piedeva sulām, čatnijiem u.c., savukārt ziedi - brīnumgardu sīrupu sastāvdaļa. Blankenfeldes muižā bija iespēja paviesoties arī skanīgā zvanu muzejā!

"Projekts tiek īstenots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu."

Pievienots 21/09/2018