Pārlekt uz galveno saturu

Konkursa "Gada balva zinātnē 2018" svinīgā apbalvošanas ceremonija

Foto

Attēla autors: No DI arhīva

Piektdien, 8. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notika konkursa "Gada balva zinātnē 2018" svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tika godināti aizvadītā gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autori un autoru kolektīvi. Izvērtējot 51 iesniegto pieteikumu dažādās zinātnes nozarēs, tika nominēti 12 izcilākie, kas saņēma Latvijas zinātnes Gada balvas, kuru vidū bija arī mūsu institūta zinātnieku grupa.

Kā uzsvēra LZA viceprezidents Andrejs Ērglis, nominētie zinātnes sasniegumi pierāda, ka mūsu zinātnieki ir konkurētspējīgi, inovatīvi un ka tādējādi tiek ne tikai vairotas pasaules zinātnes atziņas, bet, pirmkārt, stiprināta Latvijas valsts ekonomika. Svarīgi, ir izpētīt, bet vēl svarīgāk šīs zināšanas nodot nozarei, veicinot tās attīstību.
Mūsu institūta zinātnieki Dalija Segliņa, Pawel Gornas, Inta Krasnova, Vitalijs Radenkovs saņēma balvu par uz zinātniskiem pētījumiem pamatotu smiltsērkšķu ekstraktu izstrādi jaunlopu veselības uzlabošana.

Šie rezultāti iegūti Dārzkopības institūta vadīta LZP sadarbības projekta “Pētnieciskie un tehnoloģiskie risinājumi ilgtspējīgai smiltsērkšķu audzēšanai un pilnvērtīgai izmantošanai” ietvaros, veicot kopīgus pētījumus ar LLU Veterinārmedicīnas fakultātes kolēģiem. Pasniedzot balvu, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Grasbergs īpaši uzsvēra šo pētījumu rezultātu ieguldījumu jaunu, dabīgu barības piedevu ražošanā ar iespēju mazināt antibiotiku lietošanu, kas īpaši svarīgi bioloģiskajās saimniecībās.

Fotogrāfijā - Dārzkopības institūta un LLU kolēģi.

Pievienots 10/02/2019