Pārlekt uz galveno saturu

Pārrobežu projekta ietvaros izdota recepšu brošūra - "Senas latviešu un lietuviešu ēdienu receptes mūsdienīgā izpildījumā"

Recepšu brošūra

Attēla autors: No DI arhīva

Pārrobežu projekta ietvaros ir tapis unikāls materiāls - tradicionālu latviešu un lietuviešu ēdienu receptes mūsdienīgā izpildījumā. Viena no recepšu brošūras autorēm, Dārzkopības institūta vadošā pētniece Dr. sc. ing. Dalija Segliņa atzīst, ka jaunu garšu meklējumos varam izmantot arī bezatlikumu tehnoloģijas, pagatavojot ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu, šķiedrvielām bagātus ēdienus un našķus. "Mainoties “ēdienu modei”, aicinām atdzīvināt gadsimtiem vecās receptes un pielāgot tās mūsdienu virtuvei – iepazīstiet tās! Pēdējos gados senā konservēšanas metode atgūst popularitāti visā pasaulē, par mūsu organisma ieguvumiem no skābētiem produktiem biežāk runā zinātnieki un dietologi," tā Dalija Segliņa.

Recepšu brošūra sniedz ieskatu tradicionālās, pat vēsturiskās latviešu un lietuviešu ēdienu receptēs, kurām piešķirtas jaunas garšas un uztura vērtības. Brošūrā atradīsiet saldējuma ar dārzeņiem pagatavošanas receptes, ogu mērces gaļas marinēšanai, dabīgas žāvētu augļu, ogu un dārzeņu našķu receptes un iepazīties ar senajām lietuviešu augļu skābēšanas metodēm, kas saglabā "labās baktērijas" un vēl citas interesantas ēdienu receptes. Mēģiniet atdzīvināt senās tradīcijas un pielāgot tās savai virtuvei!

Brošūra ir tapusi sadarbībā ar Lietuvas Dārzkopības institūtu.

Projekts LLI – 181 Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts (Heritage Gardens)

Materiāls izdots projekta "Augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu seno šķirņu dārzi un tradicionālie pārstrādes produkti: Vēsturisko dārzu maršruts" ietvaros, kuru atbalsta ES Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014. – 2020. gadam.

Pievienots 20/02/2019