Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgušies demonstrējumi dārzkopībā 

Raksturojosais attels

Attēla autors: No DI arhīva

Noslēdzies 5 gadu periods (2018. – 2022. g.) demonstrējumiem dārzkopībā, kurus vadīja Dārzkopības institūta zinātnieki. Demonstrējumi tika ierīkoti Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Atbalsts demonstrējumu pasākumiem un informācijas pasākumiem” (iepirkuma identifikācijas Nr. ZM/2017/4_ELFLA)’’ ietvaros.
 

Dārzkopības institūta pētnieki kopā ar saimniecībām īstenoja 7 demonstrējumu tēmas: 5 augļkopībā un 2 dārzeņkopībā, aptverot gan dažādus dārzaugus (ābeles, bumbieres, ķiršus, plūmes, zemenes, avenes, upenes, jāņogas, ērkšķogas, gurķus, ķirbjus), gan audzēšanas tehnoloģijas, tai skaitā arī audzēšanu zem segumiem (gurķiem, zemenēm un avenēm).

Augļkopībā realizētie demonstrējumi pārsvarā bija orientēti uz šķirņu izvērtējumu piemērotībai Latvijas klimatiskajiem apstākļiem un plašāk izmantotajām audzēšanas tehnoloģijām, bet dārzeņkopībā – audzēšanas tehnoloģiju pilnveidošanai, gan siltumnīcās, gan lauka apstākļos ilgtspējīgai saimniekošanai.

Demonstrējumos kopā bija iesaistītas 23 saimniecības dažādos Latvijas reģionos. Katru gadu katrā no saimniecībām tika organizētas Lauka dienas, kuras varēja apmeklēt ikviens interesents. Liels paldies iesaistītajām saimniecībām par sadarbību un viesmīlību! 

Projektiem noslēdzoties tika rīkoti semināri kultūraugu grupām (ogas, augļu koki un dārzeņi), kuros varēja iepazīties ar novērojumu, darba rezultātu apkopojumu. Sagatavotos ziņojumus var skatīt ogām, augļu kokiem un dārzeņiem attiecīgu semināriem veltītos ierakstos tehnoloģiju pārneses centra mājas lapā.

Logotipu kopa1

Pievienots 14/01/2023