Pārlekt uz galveno saturu

Ph.D. Inga Moročko-Bičevska saņem Zemkopības ministrijas augstāko apbalvojumu "Medaļu par centību"

Inga

Attēla autors: No DI arhīva

17. novembrī Zemkopības ministrs (ZM) Kaspars Gerhards  pasniedza ministrijas apbalvojumus par ilggadēju, sekmīgu un mērķtiecīgu darbu lauksaimniecībā, pārtikas apritē, mežsaimniecībā, zivsaimniecībā un valsts pārvaldē.

ZM augstāko apbalvojumu "Medaļu par centību" saņēma arī mūsu kolēģe Augu patoloģijas un entomoloģijas nodaļas vadītāja, vadošā pētniece Ph.D. Inga Moročko-Bičevska par nozīmīgu devumu augļkopības zinātnes attīstībā, moderno pētniecības tehnoloģiju ieviešanā un Latvijas augļkopības zinātnes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā.

Dārzkopības institūta un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas kolēģi izvirzīja Ingu šim apbalvojumam, atzīmējot viņas ilggadīgo, godprātīgo darbu institūtā vadošās pētnieces, Augu patoloģijas un entomoloģijas nodaļas vadītājas amatā. Inga ir izveidojusi un izlolojusi šo nodaļu neatlaidīgā darbā un viņas vadībā tiek realizēti augsta līmeņa fundamentāli un praktiski pētījumi.

Ingas Moročko-Bičevskas pētnieciskais darbs un ieguldījums ir atzīts un novērtēts arī starptautiski – tikko saņemts izcils projekta “Studies on Ribes plants, Cecidophyopsis mites and Blackcurrant Reversion virus for sustainable resistance breeding and cultivation of Ribes” (1.1.1.1/18/A/026) starptautisks vērtējums; ir publicētas 47 zinātniskas publikācijas, 28 no tām SCOPUS vai Web of Science indeksētos žurnālos, t.sk. 11 Q1-Q2 līmeņa. Hirša indekss: 7 (SCOPUS); 10 (Google Scholar); 7 (Research Gate); Inga pārstāv Latviju vairākos starptautiskos tīklojumos. Inga nodod savas zināšanas jaunākiem kolēģiem, gan realizējot kopīgus pētniecības projektus, gan vadot zinātniskos darbus – Inga ir vadījusi un konsultējusi desmitiem dažāda līmeņa zinātnisko darbu izstrādi augu patoloģijas jomā.

Pievienots 21/11/2022