Ar ko nodarbojas zinātnieki - pārtikas tehnologi?
Pasaulē plaši pazīstamajā Ēnu dienā Dārzkopības institūtā viesojās trīs jaunieši, kuri vēlējās izzināt zinātnieku darba ikdienu. Jaunieši ēnoja divu vadošo pētnieču: Dalijas Segliņas un Karinas Juhņevičas-Radenkovas nodarbi un aktivitātes.
Zinātnieces pastāstīja par zināšanām un prasmēm, kas svarīgas pārtikas tehnologa profesijai, un aicināja līdzdarboties laboratorijās.
Ēnu dienā jaunieši praktiski darbojās pie jaunu produktu – dzērienu izstrādes un novērtēšanas, lietojot starptautiski atzītas sensoro analīžu metodes. Aktīva līdzdalība notika arī zinātnieku izstrādāto augļu konfekšu FRUTI-PRO ražošanas procesā, kur jaunieši piedalījās svarīgas sastāvdaļas – hidrolizētu rudzu kliju sagatavošanā.