Pārlekt uz galveno saturu

Izdots elektronisks žurnāls “Profesionālā dārzkopība”

Elektroniskais izdevums"Profesionālā dārzkopība"

Maijā izdots jau otrais numurs elektroniskajam žurnālam “Profesionālā dārzkopība”. To sagatavojis LLU Dārzkopības institūts sadarbībā ar Latvijas Augļkopju asociāciju, biedrību "Latvijas dārznieks” un Stādu audzētāju biedrību.

Šajā numurā Dārzkopības institūta un Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra zinātnieki sniedz informāciju par to, kas aktuāls dārzā šajā periodā. Vairāki saimniecību vadītāji dalās pieredzē par iepriekšējā gada ražas periodu, kā arī dažādiem izaicinājumiem, ar ko nācies saskarties. Izdevuma lielākās tematiskās nodaļas ir saistītas ar augļiem, dārzeņiem un augu aizsardzību.

“Priecājamies, ka šī izdevuma tapšanā iesaistījās profesionāli dārzkopji, jo, tieši tā pieredze, kas gūta katrā saimniecībā, var būt ļoti noderīga kādam, kurš saskaras ar līdzīgām problēmām. Tikai, sadarbojoties zinātniekiem ar nozares speciālistiem, mēs varam cerēt uz straujāku dārzkopības nozares attīstību!” stāsta žurnāla redkolēģijas pārstāve Edīte Kaufmane.

Ņemot vērā lasītāju pozitīvo vērtējumu par pirmo izdevumu, Zemkopības ministrija ir radusi iespēju atbalstīt arī šo izdevumu, līdz ar to tas ikvienam ir pieejams elektroniskā formātā bez maksas. Šogad plānoti vēl divi izdevumi - jūlijā/ augustā un novembrī.

Žurnālu “Profesionālā dārzkopība” var lasīt, klikšķinot šeit.

Pievienots 05/05/2017