Iepazīšanās ar dārzeņu sukāžu veidiem un to pagatavošanu

24. augustā Dārzkopības institūtā notika seminārs "Dārzeņu sukādes un to pagatavošana" projekta "Tradicionālo augļu, dārzeņu un dekoratīvo augu šķirņu atjaunošana. Vēsturisko dārzu tūrisms" ietvaros.
Institūta vadošā pētniece Dalija Segliņa dalījās pieredzē par dārzeņu sukāžu ražošanas tehnoloģijām un aprīkojumu, sukāžu kvalitatīvajiem rādītājiem un faktoriem, kas tos ietekmē. Kā jebkurā ražošanas procesā, arī sukāžu gatavošanā, galvenais ir noformulēt, kādu gala produktu vēlas sasniegt. Pārstrādes procesā ir dažādas nianses atkarībā no izvēlētās izejvielas un pielietotā aprīkojuma. Pēc lekcijas semināra dalībnieki iepazinās ar institūtā esošajām pārstrādes iekārtām un aprīkojumu, kas tiek izmantots sukāžu ražošanā. Nereti iegādātais aprīkojums nesniedz to ko klients vēlas, un to nākas modificēt.
Institūts turpinās aktuālo sukāžu ražošanas tēmu un nākamais seminārs dārzu īpašniekiem, produkcijas pārstrādātājiem un mazajiem mājražotājiem plānots 6. oktobrī par tēmu "AUGĻU UN OGU ŠĶIRŅU PIEMĒROTĪBA DAŽĀDIEM PĀRSTRĀDES PRODUKTU VEIDIEM".
Projekts tiek īstenots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu.