Pārlekt uz galveno saturu

Septembra vidū beidzās iespēja iesniegt projekta pieteikumus ATLAS pirmajā projektu konkursā

attels

Attēla autors: No DI arhīva

Attiecīgi sagatavoti iesniegti 87 projekta pieteikumi, pārstāvot 21 Eiropas valstis to starp Latviju. Kuri būs guvuši iespēju saņemt finansējumu savu risinājumu ieviešanai ATLAS tīklā, tiks paziņoti 10. novembrī.

Vairāk informācijas par projektu konkursu var uzzināt šajā saitē.

Horizon 2020 projekta “Savietojamības un datu analīzes sistēma lauksaimniecībā” (Agricultural Interoperability and Analysis System jeb ATLAS) ietvaros pieci Inovāciju centri sadarbībā ar Latvijas augļkopju asociāciju un Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju, kā projekta partneriem, izvietoti dārzkopības saimniecībās.

Tie aprīkoti ar sensoru sistēmām, kas uzkrāj vides datus, kas var tikt izmantoti gan lēmumu pieņemšanas atbalsta sistēmām, kas izmantojamas augu aizsardzībā, gan dod iespēju izprast kopējā iztvaikotā un transpirētā ūdens daudzumu no augsnes un augiem, lai attiecīgi veiktu apūdeņošanu dārzos; datus var izmantot salnu prognozēšanā un ne tikai, skat vairāk projekta ATLAS mājas lapā un LAA lapā.

Šobrīd projekta ietvaros aktuāla ir arī aptauja, kas pieejama šeit. Ar tās palīdzību mēģināsim izprast iespējas lauksaimniecības digitalizācijai nākotnei Latvijā, t.sk. kāda ir lauksaimnieku attieksme pret sensoru un lietu attālināto vadību, mobilajām ierīcēm, lietu internetu, ierīču un iekārtu sadarbspēju u.t.l. 

logo

Pievienots 27/09/2020