Pārlekt uz galveno saturu

"Sējējs 2020" nominācijas “Zinātne praksē un inovācijas” laureāti - Dārzkopības institūta zinātnieku grupa Edītes Kaufmanes vadībā

attels

Attēla autors: No DI arhīva

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā trešdien 7. oktobrī tika sveikti Zemkopības ministrijas (ZM) konkursa “Sējējs 2020” laureāti. Šogad konkursa “Sējējs” balvas piešķīra astoņās konkursa nominācijās.

Nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” (grupā “Zinātne inovācijai”) par laureātiem ar Dārzkopības institūta vadīto projektu “Perspektīvas augļaugu komerckultūras – krūmcidoniju vidi saudzējoša audzēšana un bezatlikuma pārstrādes tehnoloģijas” kļuva zinātnieku grupa Edītes Kaufmanes vadībā. 

Projekta vadošie izpildītāji: Dalija Segliņa, Pāvels Gornas, Silvija Ruisa, Inta Krasnova, Valentīna Pole, Sandra Dane, Karina Juhņeviča-Radenkova, kā arī kolēģi no LLU Agrihorts  Regīna Rancāne, Inta Jakobija, Jānis Gailis, Alise Klūga un no SIA “CIOOPERATIVE” Nauris Jurgenbergs, Guntars Eglītis un Gaļina Gmizo. 

picture

Attēlā Dalija Segliņa (no kreisās) un Edīte Kaufmane

Laureātus sveica Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un Valsts prezidents Egils Levits. 

Konkursa “Sējējs” apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem lauksaimnieku pasākumiem, bet laureāta nosaukums “Sējējs” – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi. Šogad tas notika jau 27. reizi, COVID izraisītās situācijas dēļ daudz šaurākā lokā nekā citus gadus, taču ļoti gaišā, pozitīvā, vieglā gaisotnē.

17. oktobrī, sestdienā, plkst. 15:55 televīzijas kanālā “TV3” tiks demonstrēts raidījums par konkursa “Sējējs 2020” laureātiem.

Pievienots 09/10/2020