Pārlekt uz galveno saturu

25. un 26. augustā norisinās Dārzkopības institūta organizētā 4. Starptautiskā zinātniskā konference

Konferences_attels

Attēla autors: No DI arhīva

25.un 26. augustā tiešsaistē notiek Dārzkopības institūta rīkotā 4. Starptautiskā zinātniskā konference “Sustainable Horticulture from Plant to Product: Challanges in temperate climate” (“Ilgtspējīga augļkopība: No auga līdz produktam: Klimata izaicinājumi.”) 

Konferencē piedalās 98 delegāti no 16 valstīm – Albānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Krievijas, Zviedrijas, Turcijas, Ukrainas, Lielbritānijas, ASV un Latvijas. 

Konferences mērķis ir dalīties ar zināšanām par jaunākajām zinātnisko pētījumu atziņām dārzkopībā dažādās valstīs un reģionos, stiprināt starptautisko sadarbību un veicināt kopīgus pētījumus. 

Gandrīz visas aplūkotās tēmas ir saistītas ar dažādu dārzkopības kultūraugu ilgtspējības jautājumiem, videi draudzīgāku tehnoloģiju ieviešanu kā audzēšanā, tā augu aizsardzībā. Arvien vairāk iezīmējas arī patērētāju ieradumu maiņa un spēja nodrošināt viņu pieprasījumu. Vairākās prezentācijās parādījās arī nozīmīga nepieciešamība palielināt gan audzētāju, gan patērētāju zināšanas par slodzes uz vidi mazināšanu.

Dārzkopības institūta starptautiskās zinātniskās konferences pulcē zinātniekus no visas pasaules, un kļuvušas par skaistu tradīciju, kā arī radošu vidi jaunu ideju attīstīšanai. 

Vairāk informācijas (angļu valodā) par konferenci ir pieejama šajā saitē. Iepazīties ar konferences prezentācijām un referentiem ir iespējams, atverot saiti uz konferences abstraktu brošūru

Pasākums līdzfinansēts no projekta Nr. 1.1.1.5/18/I/004 "LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju starptautiskās sadarbības projektu pētniecībā un inovācijās veicināšana".

logo

Pievienots 26/08/2021