Pārlekt uz galveno saturu

Dārzkopības institūts - Gardēžu tūres pietura

Meirane

Attēla autors: No DI arhīva

Kaut arī gaisā jaušams rudens tuvums, ceļojumu sezona nebūt nav beigusies! To zina arī Rimi Gardēži, kuri uzsāk jaunu kampaņu Gardēžu tūre. Izsmalcinātu garšu juveliere Signe Meirāne ciemojas Dobelē, Saldū, Tukuma pusē un citviet uz Zemgales un Kurzemes robežas, aicinot iepazīt vietējos restorānus, ražotnes, apskates objektus, dabas takas un visu, kas apliecina dzīves baudīšanu. Vienlaikus tā ir lieliska iespēja iepazīt pašmāju gardumu ražotājus, tādējādi veicinot arī kopējo Latvijas labklājības izaugsmi.

“Gardēži ir atvērti jaunajam un neparastajam, stilīgajam un tradicionālajam, garšām, smaržām, skatiem, piedzīvojumiem un sajūtām – visam, kas palīdz gardu muti baudīt dzīvi! Tas ir vienīgais noteikums, kas jāievēro, dodoties Gardēžu tūrē, protams, līdzās epidemioloģiskai drošībai. Tā kā ceļošana ārpus Latvijas joprojām ir izaicinājumu pilna, aicinām ikvienu atklāt jaunas vietas un garšas tepat, Latvijā. Šis ir  vēl viens solis arī sadarbībā ar pašmāju ražotājiem, jo, aicinot iepazīt katru Latvijas reģionu, vienlaikus varam atbalstīt vietējo uzņēmumu izaugsmi. Arī Kurzemes un Zemgales uzņēmumi ir gatavi uzņemt viesus, sarūpējot dažādus patīkamus pārsteigumus, ko varēs izmantot, apmeklējot tūres pieturas punktus,” aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Izsmalcinātu garšu juveliere Signe Meirāne lieliski pazīst vietas, kur satiekas Zemgale un Kurzeme. Viņa aicina garšu pilnā ceļojumā, iepazīstot izcilus Latvijā ražotus produktus. Vairākās saimniecībās, ko Signe iesaka apmeklēt, viņa viesojas ja ne katru nedēļu, tad noteikti ikreiz, kad gadās būt tajā pusē, lai iegādātos izcilus pašmāju gardumus. Un tās nav tikai “gotiņas” konfektes vai saldējuma vafeles – tas ir vīns no vistālāk uz ziemeļiem augoša vīna dārza, strausu gaļa, koki kā no Toskānas parka, bioloģiski audzētas melones, arbūzi un pat vīģes, kā arī maģiska aura, skaista vide un lielisks SPA “Piena muižā”, kur vienlaikus var uzzināt ko jaunu par sviesta kultūru Latvijā un tās nozīmi Eiropā. 

Uzrādot Mans Rimi karti, Gardežu tūres ceļotāji dāvanā saņems košumkrūma stādu kokaudzētavā “Bīlasti”, produkciju ar atlaidi Abavas vīna darītavā, Dārzkopības institūtā iegādāties sezonas augļus un dārzeņus ar 10% atlaidi un Saldus “gotiņu” veikalā, varēs doties īpašā ekskursijā zemnieku saimniecībā  “Karotītes”, bet, izpildot kādu uzdevumu, saņems dāvanu “Druvas Saldējuma” veikalā.

Rimi Gardēžu tūrē dosies arī pasaules garšu atklājējs Mārtiņš Sirmais un vegānu dzīvesveida lietpratējs Edgars Sanders dodas, ceļojumu maršrutus un bonusus vienkopus var atrast šeit. 

Pievienots 05/09/2021