Pārlekt uz galveno saturu

SmartProtect Platforma ir oficiāli atvērta!

Smart_attels

Attēla autors: No DI arhīva

SmartProtect Platform air brīvi pieejama platforma, kur apkopoti IAA risinājumi dārzeņu audzētājiem. Apskatei un iepazīšanai tā atrodama šeit. Izmantošanas tehnoloģijas, lēmumu pieņemšanas atbalsts, kaitīgo organismu diagnostika, noteikšana un monitorings. Šīs ir lielās sadaļas, kurām ir iespējamas arī apakš sadaļas, konkrētākiem specifiskiem risinājumiem: smidzinātāji, smidzinātāju droni, UV-sistēmas, entomofāgu izplatīšanas sistēmas izmantošanas sistēmu sadaļā; kaitīgo organismu noteikšanas sadaļā iespējams atlasīt Elisa, RNS un DNS metodes, kā arī mobilo aplikāciju klāstu bojājumu noteikšanai; monitoringa sadaļā iespējams atrast gan augu attīstības gan kaitīgo organismu monitoringa risinājumus.

Šī platforma ir izveidota ar mērķi veicināt inovatīvo kaitēkļu ierobežošanas metožu lietojumu dārzeņu audzēšanā. Audzētāji, konsultanti un citas mērķgrupas var atrast viņus interesējošās tehnoloģijas gan navigējot pa sarakstu, gan arī pēc atslēgvārda. Meklējumus var veikt arī pēc filtra. Tuvākajā laikā platforma būs pieejama 12 valodās, tajā skaitā arī latviski. Šobrīd platformā ir iekļauti ap 200 risinājumi, bet to skaits visu laiku pieaug. Papildus tam, visas ieinteresētās puses var ieteikt platformas papildinājumus ar jauniem ierakstiem. Lai to veiktu, ir jāreģistrējas sadaļā “Mani risinājumi” un “Pievienot jaunu risinājumu”. Iepazīsti platformu un esi daļa no SmartProtect tīkla!

SmartProtect pasākumi

Projekta realizācijas atlikušajā periodā visā Eiropā tiks rīkoti pasākumi, kuru mērķis ir apmainīties ar pieredzi un viedokļiem par viedajām IAA tehnoloģijām un veicināt šādu tehnoloģiju demonstrēšanu uz vietas. Tiks iesaistīti dažādi dalībnieki no dažādām valstīm, nodrošinot iespēju interaktīvai saziņai ar ražotājiem, ieinteresētajām pusēm un ekspertiem dārzeņu ražošanas nozarē.

Sekojiet līdzi gaidāmajiem SmartProtect pasākumiem, kas ietver seminārus, apmācības un atvērto durvju dienas visos 3 SmartProtect Eiropas reģionos (ziemeļu, centrālajā un dienvidu).

Attēls: no izmēģinājuma / demonstrējuma Latvijā, ZS “Bračas”.

Pievienots 29/10/2021