Pārlekt uz galveno saturu

Pētera Upīša Dārzkopības muzeja āra ekspozīcijas attīstīšana

Projekta attels_1

Attēla autors: No DI arhīva

Šī gada pavasarī ar Dobeles novada pašvaldības kultūras projektu atbalstu tika realizēts pilotprojekts “Pētera Upīša ceriņu dārza šķirņu informatīvā materiāla bagātināšana”, kura ietvaros tika izgatavotas un uzstādītas 21 nozīmīgāko Latvijā selekcionēto ceriņu šķirņu raksturojošas informatīvi dekoratīvas plāksnes.  
 

 

Šobrīd Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2021 ietvaros norisinās projekts “Pētera Upīša Dārzkopības muzeja āra ekspozīcijas attīstīšana un pieejamības uzlabošana”, turpinot pilnveidot P. Upīša Dārzkopības muzeja āra ekspozīciju. 

Pie ceriņu krūmiem un atsevišķiem ķiršiem ir piestiprināti neliela izmēra plastikāta uzraksti ar šķirņu nosaukumiem, kas nav ilglaicīgi un dārza apmeklētājiem nesniedz pilnvērtīgu informāciju. Projekta ietvaros iecerēts izveidot saturiski bagātākas un ilglaicīgākas plāksnes.

Ņemot vērā, ka visvairāk cilvēku apmeklē dārzu ceriņu ziedēšanas un ķiršu ražas laikā, projekta ietvaros tiks izgatavotas un uzstādītas 150 ceriņu un ķiršu šķirņu informatīvi dekoratīvās plāksnes ar šādiem nozīmīgiem rādītājiem: šķirnes nosaukums, botāniskā klasifikācija, selekcionārs, selekcijas gads, šķirnes apraksts, šķirnes vizualizācija – attēls, kas sniegts informāciju par attiecīgo šķirni laikā, kad nav ceriņu ziedēšanas periods vai ķiršu ražas laiks.

Attēls: P. Upīša ceriņu dārzā izvietoto informatīvi dekoratīvo plākšņu paraugs (plāksne izgatavota ar Dobeles novada pašvaldības kultūras projekta finansiālu atbalstu)

Logotipa kopa

Pievienots 03/11/2021