Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Lauksaimniecības universitātes pāreja uz jauno doktorantūras finansēšanas modeli

Solvitas Z doktora grads

Attēla autors: No DI arhīva

Projekta mērķis ir palielināt doktora zinātniskā grāda ieguvēju skaitu un to nodarbinātību akadēmiskajā un zinātniskajā darbā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) stratēģiskās specializācijas jomās, paaugstinot doktora studiju kvalitāti un konkrurentspēju Latvijas un Eiropas zinātniskajā vidē, iesaistot ārvalstu pasniedzējus doktora studiju nodrošināšanā un sniedzot finansiālo atbalstu kopumā 30 doktorantiem vai zinātniskā grāda pretendentiem.

No APP "Dārzkopības institūta" projektā iesaistītas četras zinātniskā grāda pretendentes – Solvita Zeipiņa, Neda Zuļģe, Ieva Kalniņa un Olga Sokolova.

Projekta dalībnieces projekta realizācijas laikā nozīmīgi cels savu zinātnisko kapacitāti, pabeigs darba izstrādi un veiks nozīmīgu darbu iegūto rezultātu publicēšanā. Pirmie nozīmīgie rezultāti jau sasniegti – pirmajā projekta realizācijas gadā Solvita Zeipiņa 17.09.2021. sekmīgi aizstāvēja promocijas darbu, kura tēma bija „Agroekoloģisko faktoru ietekme uz reti audzētu dārzeņu ražu un kvalitāti”, darba vadītājas bija LLU profesore Dr.biol. Ina Alsiņa un DI vadošā pētniece Dr.agr. Līga Lepse. Solvita turpinās darbu projektā, gatavojot publikācijas par sava zinātniskā darba jomu.

Pārējās grāda pretendentes šobrīd veic pētījumus noslēguma fāzē un apkopo jau iegūtos rezultātus, kā arī nopietni strādā pie augsta līmeņa publikāciju gatavošanas.

Attēlā Solvita Zeipiņa ar darba vadītājām Līgu Lepsi un Inu Asiņu.

 

Vienošanās numurs Nr. 8.2.2.0/20/I/001 Projekta īstenošana uzsākta 2021. gada 1. aprīlī, tas turpināsies līdz 2023. gada 30. novembrim.

logo

Pievienots 21/12/2021