Pārlekt uz galveno saturu

Pūres Pētījumu centra ēkas atklāšana

Pures petniecibas centrs

Attēla autors: No DI arhīva

15. septembris Dārzkopības institūtā iezīmējās ar ievērojamu notikumu – tika atklāta jaunā Pūres Pētījumu centra ēka. Pūres Pētījumu centrs ir Institūta gadiem lolots sapnis un, nu esam gandarīti, ka tas piepildījies. Centra teritorija, šīs sezonas laikā, ir pamazām apstādīta ar pirmajiem augļukokiem, vīnogulājiem un ierīkoti dārzeņu stādījumi.  

 

Vienlaikus ar šo pasākumu notika izmēģinājumu pieņemšana, kurā Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele un zinātniskās padomes priekšsēdētāja Līga Lepse stāstīja par institūtā paveikto, zinātniskajiem sasniegumiem un izaicinājumiem.

Divi jaunie zinātnieki prezentēja savus zinātnisko darbus: Neda Zuļģe nolasīja referātu “Ābeļu hlorotiskās lapu plankumainības vīrusa epidemioloģija un ģenētiskā daudzveidība Latvijā” un Danija Lazdiņa "Triacilglicerīdi, taukskābes, steroli, tokohromanoli garšaugu sēklu eļļās un to oksidatīvā stabilitāte".

Atklasana

Foto: Dainis Lapiņš

Pateicamies ikvienam, kurš līdzdarbojies Pūres Pētījumu centra tapšanā, atbalstījis mūsu idejas un piedalījās atklāšanas pasākumā!

Sakām paldies Zemkopības Ministrijai un īpaši, ZM Zinātnes padomes priekšsēdētājam Edvardam Ratniekam, būvniekiem SIA "Kaims" - Kasparam Leimanim ar komandu, būvuzraugam Indulim Eglītim, arhitektiem Lilijai Šintai un Jānim Konovam.

Pateicamies mūsu kolēģiem no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – Irinai Pilverei, Ziedonim Helvigam, Daigai Krecu un Dārzkopības institūta komandai, īpaši - Līgai Lepsei, Edītei Kaufmanei, Artim Balodim, Annai Zimelei, Daigai Robertai, Artūram Gotreiss, Laurai Prikulei un Kristīnei Ūdrei. 

Pievienots 20/09/2022