Pārlekt uz galveno saturu

Saeimas simtgadē godināti videocikla "Latvija izvēlas demokrātiju” dalībnieki

Edite un Smiltens

Attēla autors: No DI arhīva

Saeimas simtgadē parlaments izveidojis videociklu “Latvija izvēlas demokrātiju”, godinot Latvijas valsts pamatvērtības – brīvību, neatkarību un demokrātiju. Otrdien, 21.februārī parlamentā tika godināti videocikla dalībnieki.

“Latvija izvēlas demokrātiju - tas nav kaut kas pašsaprotams, eksistējošs pats par sevi. Tas eksistē cilvēka prātos un sirdīs tikai tikmēr, kamēr katru dienu katrs izvēlas un pieņem šo lēmumu – atbalstīt brīvību, neatkarību un demokrātiju,” uzrunājot klātesošos, sacīja E. Smiltēns. “Tagad ir brīdis, kad šīs vispārsaprotamās, vispārpieņemtās vērtības iegūst citu jēgu un nozīmi. Brīžos, kad tās ir visvairāk apdraudētas, tikai tad mēs apzināmies to īsto vērtību.”

Saeimas priekšsēdētājs E. Smiltēns pateicās videocikla dalībniekiem un aicināja ikvienu turpināt līdzdarboties, lai vēstītu par brīvību, neatkarību un demokrātiju un mudinātu arī citus aizsargāt valsts ideju, uzsverot, ka nav labākas valsts pārvaldības formas kā parlamentārā demokrātija.

Pateicības rakstus par dalību Saeimas simtgades video ciklā “Latvija izvēlas demokrātiju” saņēma arī Dārzkopības institūta vadošā pētniece un akadēmiķe Edīte Kaufmane. Katrs videocikla dalībnieks dāvanā saņēma aploksni ar Dārzkopības institūtā selekcionēto ceriņu 'Brīve' un īpašo Saeimas simtgades pastmarku.

Informācijas sagatavošanā izmantoti Saeimas Preses dienesta 21.02.2023 publikācijas materiāli.

Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Preses dienests

Pievienots 23/02/2023