Pārlekt uz galveno saturu

Zemkopības ministrijas vizīte Dārzkopības institūtā

ZM vizite

Attēla autors: No DI arhīva

Piektdienā, 19. maijā Zemkopības ministrija / Ministry of Agriculture of Latvia (ZM) delegācija - ministrs Didzis Šmita kungs un kolēģi iepazinās ar Dārzkopības institūts zinātnieku pētniecisko darbu, ražotajiem produktiem, sezonas piedāvājumu un, protams, šī brīža aktualitāti, ziedošo ceriņu kolekciju.

Tikšanās laikā Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele iepazīstināja ar institūta darba galvenajiem virzieniem, sasniegumiem, jaunajām iniciatīvām, kā arī izaicinājumiem.

Diskusijā ar ministrijas delegāciju piedalījās institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētāja Līga Lepse un vadošie zinātnieki , akcentējot šobrīd būtiskākās zinātniskās aktualitātes un institūta  pienesumu dārzkopības nozarei, kā arī ministrijai dažādu normatīvo dokumentu izstrādei. Vadība un zinātnieki izteica pateicību ministrijai par sapratni un atbalstu, ko esam saņēmuši, jo īpaši šīgada finansiālo atbalstu selekcijas darbam. Tas ļaus ne tikai novest līdz reģistrācijai vairāku dārzaugu jaunas šķirnes, bet attīstīt mūsdienīgas tehnoloģijas selekcijas procesa saīsināšanai un efektivitātes paaugstināšanai. Ministrs iepazinās ar lauka   izmēģinājumiem, laboratorijām un pētījumiem jaunajās siltumnīcās un tuneļos, kas arī tapuši ar ZM atbalstu. 

ZM_ministrs

Zemkopības ministrs Didzis Šmits Dārzkopības institūta zemeņu audzēšanas siltumnīcā.

Pievienots 15/06/2023