Pārlekt uz galveno saturu

Dārzkopības institūts piedalīsies V Pasaules latviešu zinātnieku kongresā "Zinātne Latvijai"

logotips_k

Attēla autors: No DI arhīva

No 28. līdz 29. jūnijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks V Pasaules latviešu zinātnieku kongress "Zinātne Latvijai", kas tiek definēts kā  tikšanās vieta tiem, kuriem sirds deg par Latviju un Latvijas zinātni!
Kongresa dalībnieki kopīgi pievērsīsies globālo izaicinājumu iespējamiem risinājumiem, kā arī atzīmēs Latvijas un latviešu zinātnes sasniegumus. Kongresā plānotas trīs centrālās tēmas:
•    Digitālā transformācija;
•    Zaļā pārveide;
•    Zinātnes ietekme.

Kongresā uzstāsies un diskutēs Latvijas un pasaules viedokļu līderi, kas pārstāv zinātni, akadēmisko vidi, valdību un uzņēmējdarbības jomu. Kongresā  piedalīsies Latvijas un diasporas zinātnieki, jaunie zinātnieki, studenti, uzņēmēji, starptautiskie un vietējie sadarbības partneri, valdības, valsts pārvaldes un ārvalstu pārstāvniecību pārstāvji.

Dalībai kongresā gatavojās arī Dārzkopības institūta zinātnieki, kuri pieteikuši vairākas ziņojumu tēmas. Atsaucība no zinātnieku puses ir bijusi liela - starpdisciplināra starptautiska žūrija izvērtējusi 285 stenda referātu pieteikumus, no kuriem 160 autorus aicina V Pasaules latviešu zinātnieku kongresā prezentēt savus pētījumus, t.sk. arī vairāku Dārzkopības institūta pētnieku grupu ziņojumus par visdažādākajām tēmām: par augļaugu selekcijas sasniegumiem un izaicinājumiem; viedās lauksaimniecības risinājumu izstrādi un ieviešanu Latvijas augļkopības nozares konkurētspējas celšanai un viedajām tehnoloģijām dārzkopībā, kā arī par jaunu izejvielu  un blakusproduktu paplašinātu izmantošanu inovatīvu produktu izstrādē.

Dārzkopības institūts arī piedāvā iespēju kongresa dalībniekiem 27. jūnijā apmeklēt mūsu kolekcijas, laboratorijas un iepazīties ar pētniecības darbu. 

Papildu informācija konferences mājaslapā.

Pievienots 21/06/2023