Pārlekt uz galveno saturu

Dārzkopības institūta zinātnieki prezentēs jaunradītus produktus "Riga Food 2023"

Riga Food 2023

Attēla autors: No DI arhīva

Dārzkopības institūts – vadošais augļkopības un dārzeņkopības centrs Latvijā piedāvā iepazīties ar jaunām izstrādnēm, kas tapušas projektu un pētījumu ietvaros:

 

  • Krūmcidoniju sulas koncentrāts kā dabisks skābinātājs - piemērota piedeva dažādu ēdienu un dzērienu pagatavošanā.
  • Augļu konfektes FRUTI-PRO ar augstu šķiedrvielu saturu, bioloģiski aktīvām vielām un dzīvām pienskābām baktērijām Lacticaseibacillus rhamnosus – vērtīgs produkts mūsu uztura papildināšanai; 
  • Liofilizēts sojas jogurts SINBI-FRUT ar paradīzes ābolu spiedpaliekām un probiotiskām baktērijām – veselībai svarīgs, novatorisks produkts ar pagarinātu derīguma termiņu;
  • Pēc SIA “Elastill” pasūtījuma izstrādāti jauna veida produkti - veģetāram uzturam piemērotas un tūlītējai lietošanai gatavas dārzeņu zupas “LEGOMO”.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar jaunajiem produktiem, kā arī varēs apskatīt un nogaršot gan jaunas, gan jau zināmas augļu (ābolu, bumbieru, u.c.) šķirnes. 

8. septembrī sidra seminārā “Sidra pasaules tendences un izaicinājumi”, izstāžu centrā Ķīpsalā Latvijas un ārvalstu sidra ražotāji satiksies, lai pārrunātu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ābolu sidru tendences, izaicinājumus un plānus, kā arī nozīmi tūrismā. Lai padarītu to vēl auglīgāku, Dārzkopības institūts piedāvās izstādes apmeklētājiem iepazīties Latvijā audzēto sidra ābolu šķirņu izstādi.

Raksta fotogrāfija no "Riga Food" Facebook.

Pievienots 06/09/2023