Pārlekt uz galveno saturu

"No dārza līdz galdam" Zinātnieku nakts 2023 Dārzkopības institūtā

Zinatnieku nakts 2023

Attēla autors: No DI arhīva

Aicinām uz Dārzkopības institūta Zinātnieku nakti “No dārza līdz galdam”, "Zinātnieku nakts 2023" ietvaros, 29. septembrī no plkst. 10.00 – 21.00*, kur būs iespējams piedalīties izzinošās teorētiskās un praktiskās aktivitātēs, iepazīties ar laboratorijām, aplūkot Dārzkopības institūta eksperimentus un dārzus.

Dārzkopības institūtā Jūs sagaidīs daudzveidīga aktivitāšu programma:

  • Teorētisks un praktisks izziņas process par augsni (substrātiem). Mitrums, tā nozīmība. Nokrišņu ūdens daudzums un tiem atbilstīgs augsnes samitrinājums. Augsnes auglība, tās bioloģiskās aktivitātes noteikšanas indikatori.
  • Augļu un dārzeņu atpazīšana. Pēc dažādiem parametriem atpazīt augļus un dārzeņus - taustes, smaržas, attapīgi salikt nosaukumus pēc attēliem vai vārdu daļām; atpazīt augus pēc ziedu tuvplāna attēliem, atpazīt augļu kokus un ogulājus pēc to zariem.
  • "No meža līdz galdam" – salīdzinājums starp savvaļas sugu augiem, augļiem un šķirnēm. Selekcija un veselīga pārtika.
  • Īslaicīgā ciete. Izmantojot joda-cietes testu praktiski, varēs pārbaudīt, cik daudz cietes satur dažādi augļi un dārzeņi (gan negatavi, gan gatavi).
  • Iepazīšanās ar Pētera Upīša vēsturiskā dārza daļu, augiem. Sajūtu taka no dažādiem dabas materiāliem.

*no plkst.10.00 līdz 15.00 Zinātnieku nakts atvērta tikai grupām, iepriekš piesakoties, rakstot e-pastu agnija.berke@llu.lv vai zvanot uz tālruņa nr. 25450555

Pievienots 11/09/2023