Pārlekt uz galveno saturu

Augļkopības nozares augstāko apbalvojumu "Ābolu ordeni" saņem Gundega Sauškina

Ābolu ordenis 2023

Attēla autors: No DI arhīva

Jau 12. reizi tradicionālajos Ābolu svētkos, 7. oktobrī Dārzkopības institūtā tika pasniegts augstākais augļkopības nozares apbalvojums – "Ābolu ordenis". Apbalvojums tiek piešķirts par augstu profesionālo meistarību, kas ir sekmējusi nozares atpazīstamību un attīstību.

Šogad "Ābolu ordeni" saņēma SIA “Very Berry” valdes priekšsēdētāja Gundega Sauškina. 

Gundega Sauškina vada uzņēmumu, kas Latvijā augļkopības nozarē darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un no nelielas ģimenes saimniecības pārtapis par nozīmīgu un vērā ņemamu Latvijas ogu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumu. Tieši Gundegas vadītais uzņēmums bija pirmais, kas Latvijā sāka audzēt lielogu dzērvenes, kā arī sāka eksportēt Latvijas dārzu bagātīgās ražas dāsnās veltes, piedāvājot sulas Skandināvijas, Lielbritānijas un citu valstu iedzīvotājiem.

Sveicot Gundegu Sauškinu ar augsto apbalvojumu, Dārzkopības institūta vadošā pētniece Edīte Kaufmane, citēja Gundegas teikto: “Laukos ar mērķtiecību vien nepietiek. Te ir nepieciešama arī pacietība, bet mēs mīlam savu darbu. Dzīve ir pārāk īsa un ražas laiks ir tikai vienreiz gadā, tāpēc mēs vienkārši turpinām strādāt...”
Par cik Gundega Sauškina, Ābolu svētu laikā atradās ārpus Latvijas, starptautiskā izstādē Ķelnē, "Ābolu ordeni" saņēma Gundegas dēls Antons Sauškins.

Pievienots 14/10/2023