RSU norisinājusies starptautiska konference par uzturu un veselību

Laika posmā no 2024. g. 5. decembra līdz 6. decembrim RSU, Rīgā norisinājās starptautiska zinātniskā konference “4th International Conference Nutrition and Health”. Pasākums pulcēja zinātniekus no dažādām valstīm, tostarp uzaicinātos lektorus no Austrijas, Austrālijas, ASV, Lietuvas, Īrijas, Rumānijas un Latvijas.
Galvenās tēmas bija saistītas ar uztura politiku; sabiedrības veselību un epidemioloģiju; uztura zinātni; veselībai svarīgiem pārtikas produktiem; pārtikas kvalitāti un drošību; ilgtspējīgu pārtiku u.c. sabiedrības veselībai nozīmīgiem faktoriem.
Konferencē savus pētījumus prezentēja arī Dārzkopības institūta jaunie doktoranti:
Danija Lazdiņa “Potential of different horticultural fruit species’ seeds and pits in protein extraction” (LBTU zinātniskās kapacitātes veicināšanas fonda projekta Nr. Z75. ietvaros)
Georgijs Baškirovs “Tocopherol and tocotrienol homologues recovery from Hypericum perforatum L. and its extraction residues by aqueous ethanol solutions” (projekta LZP_2021/1-0651 ietvaros).
https://www.rsu.lv/en/4th-international-conference-nutrition-and-health