Pārlekt uz galveno saturu

Dārzkopības institūta ābolu deserts ar rupjmaizi iegūst Zelta medaļu

Publicitātes foto

Attēla autors: No DI arhīva

Dārzkopības institūta Pārstrādes un bioķīmijas nodaļas vadītājas Dr. sc. ing. Dalijas Segliņas radītais ābolu deserts ar rupjmaizi ieguvis Zelta medaļu konkursā “Novadu garša 2025”, kas ik gadu pulcē izcilākos Latvijas vietējos ražotājus un pārtikas inovatorus. Šis deserts izceļas ar dabīgu sastāvu, sabalansētu garšu un inovatīvu pieeju tradicionālajam Latvijas produktam - āboliem un rupjmaizei.

Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele uzsver:
“Mēs ļoti lepojamies ar Zelta medaļu, kas saņemta konkursā “Novadu garša” par mūsu ābolu desertu ar rupjmaizi. Šis produkts ir īpašs – tas apvieno tradicionālo Latvijas garšu ar mūsdienīgu pieeju. Redzam tajā lielisku eksporta potenciālu, jo deserts ir ilgi glabājams, viegli transportējams un gatavs baudīšanai jebkurā brīdī – atbilstoši mūsdienu steidzīgajam dzīves ritmam. Esam arī uzsākuši sarunas ar uzņēmumu, kam varētu būt interese šo vīziju īstenot praksē.”

Kopumā 2025. gada produktu kvalitātes konkursā “Novadu garša” 88 ražotāji iesniedza 191 produktu, no kuriem 40 saņēma zelta, 56 – sudraba un 43 – bronzas medaļas.
Ražotāju produktus vērtēja 35 dažādu jomu eksperti – pārtikas tehnologi, šefpavāri, restorānu un dzērienu studiju īpašnieki, uzņēmēji un kvalitātes vadības speciālisti – atzīstot, ka šogad iesniegto produktu kvalitāte bijusi īpaši augsta.

Dārzkopības institūts jau vairākus gadus attīsta inovatīvus augļu un ogu pārstrādes produktus, lai veicinātu vietējo resursu pilnvērtīgu izmantošanu un stiprinātu Latvijas pārtikas ražotāju konkurētspēju gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū.

Pievienots 26/10/2025