Pārlekt uz galveno saturu

Projekta “Eiropas zaļā kursa noteikto vidi saudzējošo tehnoloģisko risinājumu izstrāde un ieviešana dārzkopībā Latvijā” aktualitātes

Dārzi

Attēla autors: No DI arhīva

Janvārī uzsākām ERAF līdzfinansēta projekta “Eiropas zaļā kursa noteikto vidi saudzējošo tehnoloģisko risinājumu izstrāde un ieviešana dārzkopībā Latvijā” (GreenHort, Nr.1.1.1.1/20/A/169) realizēšanu un kopš projekta uzsākšanas ir ierīkoti trīs izmēģinājumi Dārzkopības institūta izmēģinājuma laukos Pūrē. 

Projekta ietvaros ir ierīkotie izmēģinājumi:

  • Dārzeņu (burkāni, kāpostaugi/salāti) jauktais stādījums ar mērķi tauriņziežus (balto āboliņu) izmantot kā dzīvo mulču, kā aromātaugu un slāpekļa piesaistītāju.
  • Dārzeņu (burkāni, kāpostaugi/salāti, sīpoli) jauktais stādījums ar aromātaugiem (kliņģerītes, samtenes, salvija, lavanda, koriandrs) ar mērķi, ka samazināsies dārzeņu kaitīgo organismu izplatība.
  • Zemeņu jauktais stādījums ar mērķi, ka ierastās brīvās rindu rindstarpas izmantos augsnes ielabošanai, zemeņu nodrošināšanai ar slāpekli, kā arī papildus audzēt kultūraugus, lai pilnvērtīgi izmantotu augsnes resursus un palielinātu zemes izmantošanas ekvivalentu.

Vairāk par projektu lasiet šajā saitē.

Logotipu kopa

Pievienots 04/06/2021