Pārlekt uz galveno saturu

Vitalijs Radenkovs

Struktūrvienība
Pārstrādes un bioķīmijas nodaļa
Amats
Pētnieks
Grāds
Dr. sc. ing.
Darbības virzieni
  • Tehnoloģisko risinājumu izstrāde efektīvākai un racionālākai augu izcelsmes blakusproduktu izmantošanai inovatīvo pārtikas produktu ieguvei
  • Videi draudzīgo bionoārdāmu iepakošanas un pārklājumu materiālu izstrāde no atjaunojamiem resursiem augļu uzglabāšanas laika pagarināšanai 
  • Augu izcelsmes blakusproduktu, fermentatīvās hidrolīzes starpproduktu un produktu fizikālo īpašību un bioķīmiskā sastāva analizēšana. 
Galvenie sasniegumi

5 nozīmīgākās zinātniskās publikācijas: 

  • V. Radenkovs, J. Kviesis, K. Juhnevica-Radenkova, A. Valdovska, T. Püssa, M. Klavins, I. Drudze: Valorization of Wild Apple (Malus spp.) By-Products as a Source of Essential Fatty Acids, Tocopherols and Phytosterols with Antimicrobial Activity. Plants 10/2018; 2018(7):1-18., DOI:10.3390/plants7040090
  • V. Radenkovs, T. Püssa, K. Juhnevica-Radenkova, D. Anton, D. Seglina: Phytochemical characterization and antimicrobial evaluation of young leaf/shoot and press cake extracts from Hippophae rhamnoides L. Food Bioscience 06/2018; 24., DOI:10.1016/j.fbio.2018.05.010
  • V. Radenkovs, K. Juhnevica-Radenkova, P. Górnaś, D. Seglina: Non-waste technology through the enzymatic hydrolysis of agro-industrial by-products. Trends in Food Science & Technology 05/2018; 77., DOI:10.1016/j.tifs.2018.05.013
  • V. Radenkovs, D. Feldmane: Profile of lipophilic antioxidants in the by-products recovered from six cultivars of sour cherry (Prunus cerasus L.). Natural Product Research 05/2017; 31(21)., DOI:10.1080/14786419.2017.1315718
  • P. Górnaś, V. Radenkovs, I. Pugajeva, A. Soliven, P. W. Needs, P. A. Kroon: Varied Composition of Tocochromanols in Different Types of Bran: Rye, Wheat, Oat, Spelt, Buckwheat, Corn and Rice. International Journal of Food Properties 11/2015; 19(8)., DOI:10.1080/10942912.2015.1107843

Nozīmīgākās populārzinātniskās publikācijas:

  • V. Radenkovs, Inese Drudze: Vērtīgie un unikālie paradīzes āboli. AgroTops. Nr.10 (2019). 
  • V. Radenkovs, Inese Drudze: Mafini, ievārījums un sidrs. Vērtīgie un unikālie paradīzes ābolīši. AgroTops. Nr.8 (2019), 70.lpp.; Nr. 10 (2019), 63.-64.lpp. ISSN 1407-5164. 
  • V. Radenkovs, K. Juhņeviča-Radenkova. Augu blakusproduktu paplašināšanas iespējas. AgroTops. Nr.8 (2018), 74.lpp. ISSN 1407-5164.
  • V. Radenkovs. Augļapvalku un graudapvalku izmantošana pārtikā. AgroTops. Nr. 10 (201), 79.-80.lpp ISSN 1407-5164.
  • V. Radenkovs, K. Juhņeviča-Radenkova. No augļu, ogu un graudu blakusproduktiem līdz veselīgai pārtikai. Profesionālā Dārzkopība. Nr. 3 (4) (2017), 30.-31.lpp.

Patenti

  • V. Radenkovs, D. Segliņa, A. Olšteine: Šķiedrvielu saturošu produktu ražošanas tehnoloģija. Ref. Nr: A23L1/214, Gads: 07/2015